Ten przepis jest bardzo prosty i niezawodny. Zawsze się udaje i zawsze dobrze smakuje :)

Przepisy z beszamelem: Lazania z brokułami, Lazania z mięsem mielonym, Lazania ze szpinakiem, Warzywa na parze z beszamelem, Zapiekanka z cukinii i mięsa mielonego, Pory pod beszamelem.

Beszamel, który zawsze się udaje

Beszamel, który zawsze się udaje

  • 4 łyżki masła
  • 4 łyżki mąki
  • 3 szkl mleka
  • warianty przypraw:
    • gałka muszkatołowa + biały pieprz + sól
    • Vegeta

Masło z mąką smażyć 2-3 minuty na jasnozłoto, aż zacznie skwierczeć. Dodać mleko i przyprawy. Gotować przez 15-30 minut na małym ogniu, mieszając trzepaczką do ubijania piany – sos ma być puszysty i delikatny.

Beszamel, który zawsze się udaje