Bardzo posmakowały mi Truskawki z octem balsamicznym na słodko, więc wypróbowałam również to połączenie w wersji „na ostro”. Słodkie, soczyste truskawki i ostry pieprz, to zaskakujące połączenie. Świetnie pasują do deski serów. Moim zdaniem najlepiej smakują z parmezanem lub serem brie. Z dobrą wędliną też się nieźle komponowały 🙂
Ten wpis bierze udział w akcjach Sezon Truskawkowy i Afrodyzjaki.
Truskawki z octem balsamicznym i pieprzem
- 300 g truskawek
- 2 łyżki octu balsamicznego
- pieprz świeżo zmielony
W zależności od wielkości truskawek, możesz je zostawić w całości lub pokroić na plastry lub na ćwiartki. Ułóż je w miseczce lub na talerzu, polej octem i posyp pieprzem. Podawaj z serami.
Tagi: ocet balsamiczny, truskawki
Zostaw komentarz