Bardzo posmakowały mi Truskawki z octem balsamicznym na słodko, więc wypróbowałam również to połączenie w wersji „na ostro”. Słodkie, soczyste truskawki i ostry pieprz, to zaskakujące połączenie. Świetnie pasują do deski serów. Moim zdaniem najlepiej smakują z parmezanem lub serem brie. Z dobrą wędliną też się nieźle komponowały 🙂
Ten wpis bierze udział w akcjach Sezon Truskawkowy i Afrodyzjaki.

Truskawki z octem balsamicznym i pieprzem

Truskawki z octem balsamicznym i pieprzem

  • 300 g truskawek
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • pieprz świeżo zmielony

W zależności od wielkości truskawek, możesz je zostawić w całości lub pokroić na plastry lub na ćwiartki. Ułóż je w miseczce lub na talerzu, polej octem i posyp pieprzem. Podawaj z serami.

Tagi: ,