Najnowsze

Zupa dyniowo-pomarańczowa

Zupa dyniowo-pomarańczowa jest jednocześnie słodka i pikantna. Aromatyczna za sprawą imbiru i gałki muszkatołowej. […]

Wegańskie ciastka owsiane

Zapraszam na pyszne ciasteczka bez mąki i cukru. Zdrowe, delikatnie słodkie, bo słodzone tylko […]

Chutney z cebuli

Chutney to rodzaj wytrawnej konfitury przygotowanej z warzyw i owoców. W tym wypadku długo […]

Pasta słonecznikowa z pomidorami suszonymi

Prosicie mnie o więcej zdrowych past na kanapki, więc proszę bardzo 🙂

Ostatnio staram się […]

Przepiórka na trzy sposoby – Aleksander Baron, Frisco i ja

Przepiórka to temat na danie odświętne, niecodzienne. Może przyda Wam się inspiracja przed Świętami. […]

Sok z buraka, selera naciowego i fenkułu

Każdy sok z warzyw jest smaczny i zdrowy. Każde warzywo wnosi swoje witaminy i […]

Spaghetti z sosem bolońskim

Spaghetti z sosem bolońskim, to klasyk, który lubi większość naszych gości, także dzieci. Warto […]

Konkurs z batonami Wedel Panna Cotta i Tiramisu

Niedawno pisałam o konkursie na stronie Wedla. Tym razem jest konkurs na moim blogu. […]

Pierś indyka pieczona z ziołami

Nie ma jak własnoręcznie przygotowana domowa wędlina. Od dawna nie kupuję wędliny w sklepie, […]

Sałata ze szpinakiem i dynią

Bardzo lubię prostotę w kuchni. Mała ilość składników nie przeszkadza, jeśli są dobrze do siebie dobrane. […]

Wino