Jest to danie należące do kategorii „na pocieszenie”. Koi nie tylko podniebienie 🙂
Zobacz też przepis na Warzywa na parze, zapiekane z parmezanem.
Warzywa na parze z beszamelem
- kilka rodzajów Twoich ulubionych warzyw (ziemniaki, brokuły, kalafior, brukselka, marchewka, fasolka szparagowa, papryka, cebula, itp)
- pieczarki
- ew. pierś kurczaka pokrojona na niewielkie kawałki lub małe pulpeciki
- beszamel z poprzedniego wpisu
Wszystkie składniki oczyść, pokrój na niezbyt duże kawałki i ułóż w naczyniu do gotowania na parze. Na dole połóż to, co wymaga najdłuższego gotowania (mięso, ziemniaki, fasolka, cebula, papryka). Gotuj 25-30 minut. Polej beszamelem.
Tagi: beszamel, brokuły, brukselka, cebula, fasolka szparagowa, kalafior, marchewka, papryka, pieczarki
[…] tą wersję, która nadal jest delikatna i lekka, a jednocześnie jest pełna smaku. A może wolisz Warzywa na parze z beszamelem ? Ten wpis bierze udział w akcji Zdrowie na […]
[…] lazania, zapiekanki… Podobne przepisy: Lazania z brokułami, Lazania ze szpinakiem, Warzywa na parze z beszamelem, Zapiekanka z cukinii i mięsa […]
[…] przepisy: Lazania z mięsem mielonym, Lazania ze szpinakiem, Warzywa na parze z beszamelem, Zapiekanka z cukinii i mięsa […]
[…] z beszamelem: Lazania z brokułami, Lazania z mięsem mielonym, Lazania ze szpinakiem, Warzywa na parze z beszamelem, Zapiekanka z cukinii i mięsa mielonego, Pory pod […]
[…] lazanię z brokułami lub lazanię z mięsem mielonym w sosie pomidorowym? Inne podobne przepisy: Warzywa na parze z beszamelem, Zapiekanka z cukinii i mięsa […]