Z powodu remanentu w komputerze, nie mam na razie programu do obróbki zdjęć. Zdecydowałam się jednak coś zamieścić, bo może ktoś już się stęsknił 😉

Dzisiaj pokażę Wam efekt moich dalszych poszukiwań idealnej czekolady na gorąco. Ta czekolada jest bardzo gęsta i intensywna. Fajna, ale za dużo nie da się jej wypić. Dlatego na drugi dzień z tego, co zostało, zrobiłam czekoladę lżejszą i nadal bardzo pyszną.

Jeśli szukasz czekolady lżejszej i aromatycznej, to zajrzyj do tego przepisu.

Czekolada na gorąco - gęsta

Czekolada na gorąco

  • tabliczka czekolady – ja użyłam gorzkiej
  • puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
  • mleko do rozrzedzenia – do wersji z drugiego dnia

Właściwie wszystko już jasne. Połam czekoladę na kostki, wrzuć do garnka z mlekiem skondensowanym, podgrzej na małym ogniu, pamiętając o mieszaniu. I już 🙂 Jeśli uznasz, że taka gęsta i intensywna czekolada to „za dużo szczęścia na raz”, dodaj zwykłego mleka.


Tagi: , , , ,