Jest to przepyszny farsz, który można wykorzystać do wielu potraw, takich jak pizza, tarta, zapiekanka, zupa krem, uszka, paszteciki, naleśniki, pizza-roladki.
Farsz z pieczarek
- pieczarki
- czosnek
- natka pietruszki
- masło
- ew. łyżka oliwy
- sól
Pieczarki pokrój lub zmiksuj na niewielkie kawałki. Na patelni rozgrzej masło. Możesz dodać troszkę oliwy, wtedy masło się nie przypali. Przełóż na patelnię pieczarki i czosnek przeciśnięty przez praskę. Od razu posól – pieczarki puszczą sok i nie przypieką się. Podduś na niewielkim ogniu przez 15 minut. Pod koniec dodaj posiekaną natkę. Do tarty lub uszek, farsz musi być dobrze odparowany.
Tagi: Adwent i Boże Narodzenie, czosnek, farsz, natka pietruszki, pieczarki
[…] Stałych czytelników pewnie nie zdziwi, że część naleśników nadziałam… farszem z pieczarek […]
[…] Nadzienie II (farsz z pieczarek): […]
[…] Farsz wykonaj według przepisu na farsz z pieczarek. […]
[…] farsz z pieczarek […]
[…] pieczarki – surowe lub farsz z pieczarek […]
[…] Farsz wykonaj według przepisu na farsz z pieczarek. […]