Tego się nie da opisać! Trudno sobie nawet wyobrazić. Trzeba spróbować 🙂
Najprostszy sorbet na świecie. Do tego niebanalny, bo dochodzi cudownie krucha skórka winogronowa.
Pomysł znalazłam w książce „Włoska wyprawa Jamiego” Jamiego Olivera. Jamie radzi popijać ten deser grappą. Ja nie miałam, ale nie zniechęciło mnie to do zbadania tego deseru i jestem bardzo zadowolona z efektu.
Mrożone winogrona z czekoladą
- kiść winogron (takich jakie lubisz)
- kilka kawałków dobrej czekolady
Winogrona opłucz, osusz i całą kiść, bez rozrywania, włóż do zamrażalnika. Odczekaj 2 godziny. Wyjmij tuż przed podaniem.
Tagi: czekolada, Walentynki, winogrona
super pomysł, ja czekoladę rozpuściłam w mikrofali i później te zamrożone winogrona maczałam w tej siepłej czekoladzie pyyycha 😀
M, to wyszło Ci fantastyczne fondue czekoladowe 🙂 Nie pomyślałam o takim połączeniu (mrożone winogrona i ciepła czekolada). Brzmi bardzo obiecująco 🙂