Chrupiący tost, słodkie soczyste pomidory, ostry czosnek i papryka, słona feta… Pyszna przekąska na lato.

Niestety zdjęcia z tostem nie zdążyłam zrobić 🙂

Salsa pomidorowa na tosty

Salsa pomidorowa na tosty

  • 2 podłużne pomidory (czerwone lub żółte)
  • 1/4 papryki (tego samego koloru co pomidory)
  • ząbek czosnku
  • pół opakowania sera feta
  • 4 kromki pieczywa tostowego

Pomidory sparz przez pół minuty we wrzątku, potem przełóż do zimnej wody. Obierz ze skórki i pokrój w grubą kostkę. Paprykę pokrój w mniejszą kostkę. Czosnek posiekaj. Wszystkie warzywa wymieszaj. Ser feta pokrój w grubą kostkę i delikatnie wymieszaj z pozostałymi składnikami. Upiecz tosty w tosterze i nałóż na każdy porcję salsy.

Ten wpis bierze udział w Pomidorowym Tygodniu.

Pomidorowy Tydzień

Tagi: , , ,