Taka przekąska jest wspaniała, pod warunkiem, że macie dostęp do na prawdę świeżych warzyw, bez sztucznych dodatków. Teraz można kupić właśnie takie dojrzałe, pełne smaku i chrupiące warzywa 🙂 Ja je uwielbiam! Oczywiście możesz tu użyć dowolnych warzyw, które lubisz. Mnie zainspirował cudownie chrupiący i ślicznie biały kalafior, który smakował podobnie jak kalarepka.



Świeże warzywa z dipami czosnkowym i musztardowo-miodowym

  • kalafior
  • burak miodowy (jest delikatniejszy niż zwykły)
  • marchew

Dip jogurtowo-czosnkowy

  • pół szkl jogurtu naturalnego
  • ząbek czosnku
  • pieprz, sól

Dip musztardowo-miodowy

  • 3 łyżki musztardy francuskiej
  • 2 łyżki miodu płynnego
  • 2 łyżki wody

Warzywa dokładnie umyj, marchewkę i buraka obierz i pokrój w słupki, kalafiora podziel na mniejsze cząstki. Czosnek posiekaj lub przeciśnij przez praskę. Składniki każdego dipu dokładnie wymieszaj.

Tagi: , , ,