Chrupiący tost, słodkie soczyste pomidory, ostry czosnek i papryka, słona feta… Pyszna przekąska na lato.
Niestety zdjęcia z tostem nie zdążyłam zrobić 🙂
Salsa pomidorowa na tosty
- 2 podłużne pomidory (czerwone lub żółte)
- 1/4 papryki (tego samego koloru co pomidory)
- ząbek czosnku
- pół opakowania sera feta
- 4 kromki pieczywa tostowego
Pomidory sparz przez pół minuty we wrzątku, potem przełóż do zimnej wody. Obierz ze skórki i pokrój w grubą kostkę. Paprykę pokrój w mniejszą kostkę. Czosnek posiekaj. Wszystkie warzywa wymieszaj. Ser feta pokrój w grubą kostkę i delikatnie wymieszaj z pozostałymi składnikami. Upiecz tosty w tosterze i nałóż na każdy porcję salsy.
Ten wpis bierze udział w Pomidorowym Tygodniu.
Tagi: czosnek, feta, papryka, pomidory
Zostaw komentarz