Kolejne proste i pyszne danie na lato. Bardzo lubię jeść na śniadanie jajka z warzywami, bo potem długo czuję się najedzona i mam sporo energii. Tym razem wzbogaciłam mój omlet o krem truflowy, którego jeszcze trochę mi zostało. Powstało danie eleganckie i pyszne.
Omlet z truflami
- 2 jajka
- ćwierć szklanki mleka
- pół łyżeczki kremu truflowego
- łyżka posiekanego szczypiorku
- sól, pieprz świeżo zmielony
- łyżka masła
Do miseczki rozbij jajka, dodaj mleko, krem truflowy, przyprawy i wymieszaj dokładnie trzepaczką do ubijania piany. Na końcu dodaj szczypiorek i znów wymieszaj. Na patelni rozpuść masło, dodaj masę jajeczną i smaż pod przykryciem aż do ścięcia jajka. Czas smażenia zależy od wielkości patelni ( a dokładniej od grubości omletu) oraz od tego w jakim stopniu chcesz mieć ścięte jajko w omlecie. Podawaj z pomidorami.
Tagi: Adwent i Boże Narodzenie, jajka, krem truflowy, mleko, szczypiorek, Walentynki, Wielkanoc
Musi byc absolutnie przepyszny, jeśli z truflami to bomba!
Nobleva, zgadzam się z Tobą całkowicie 😀
Wygląda apetycznie ;-)))
Ewa, cieszę się 😉