Bardzo proste śniadanie lub kolacja. Delikatna jajecznica połączona z chrupiącymi grzankami otoczonymi ziołami. Jest to fajny sposób na wykorzystanie lekko czerstwej bułki.Proste danie na co dzień.
Pomysł na połączenie jajecznicy z grzankami podpowiedziała mi Ania. Dzięki!
Jajecznica z grzankami ziołowymi
- bułka
- 2 jajka
- 2 łyżki oliwy
- łyżeczka ziół – zmieszałam estragon i tymianek
- sól, pieprz
Bułkę pokrój w kostkę. Na patelnię wlej oliwę, rozgrzej i włóż grzanki. Smaż mieszając, aż ładnie się zrumienią. Posyp przyprawami, dokładnie wymieszaj i przełóż do miski. Na patelnię wlej roztrzepane jajka, dopraw do smaku solą, pieprzem i smaż mieszając. Kiedy jajka zaczną się ścinać, dodaj grzanki, przykryj pokrywką i doprowadź do takiego stopnia ścięcia jajek, jaki lubisz.
Tagi: bułka, dla dzieci, jajka, oliwa, zioła
mniam
o tak 🙂
Jak dla mnie genialne śniadanie:)
Wiosenko, lubimy to samo w takim razie 🙂