Jajecznica z grzankami ziołowymi

Bardzo proste śniadanie lub kolacja. Delikatna jajecznica połączona z chrupiącymi grzankami otoczonymi ziołami. Jest to fajny sposób na wykorzystanie lekko czerstwej bułki.Proste danie na co dzień.

Pomysł na połączenie jajecznicy z grzankami podpowiedziała mi Ania. Dzięki!

Jajecznica z grzankami ziołowymi

Jajecznica z grzankami ziołowymi

  • bułka
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oliwy
  • łyżeczka ziół – zmieszałam estragon i tymianek
  • sól, pieprz

[:Listonic]

Bułkę pokrój w kostkę. Na patelnię wlej oliwę, rozgrzej i włóż grzanki. Smaż mieszając, aż ładnie się zrumienią. Posyp przyprawami, dokładnie wymieszaj i przełóż do miski. Na patelnię wlej roztrzepane jajka, dopraw do smaku solą, pieprzem i smaż mieszając. Kiedy jajka zaczną się ścinać, dodaj grzanki, przykryj pokrywką i doprowadź do takiego stopnia ścięcia jajek, jaki lubisz.

 

Podziel się tym ze znajomymi!

Podobne wpisy

4 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.