Kto chciałby pójść ze mną na warsztaty kulinarne na temat kawy?
Warsztaty pod tytułem „Kawa w kuchni – świat w filiżance” odbędą się 22 listopada o godzinie 13 w Centrum Domowych Inspiracji przy Alejach Jerozolimskich 183. Poprowadzą je Konrad Birek i Marcin Wójciak. Więcej szczegółów o tych warsztatach przeczytacie na stronie Akademii Smaku Siemens.
Jeśli jesteś chętny/-a, proszę o napisanie w komentarzach do tego wpisu dlaczego to właśnie Ty powinieneś/powinnaś wybrać się na te warsztaty.
Na Wasze odpowiedzi czekam do czwartku, do godziny 8:00. Wyniki ogłoszę do godziny 12:00.
Tagi: konkurs
szkoda że w środku dnia 🙁
Kurczak, dla mnie to akurat super, bo dzieci są w szkole i przedszkolu. Za to nie pasują mi terminy wieczorne, które dla Ciebie pewnie są idealne 🙂
Witam serdecznie:)
Kawa jest moją pasją od momentu, kiedy poznałam jej smak. Uwielbiam jej zapach świeżo zmielonej i wszystko, co jest z nią związane.
Chciałabym umieć, dla domowników i nie tylko, serwować kawę pełną aromatu i artyzmu jednocześnie, ale nie do końca się na tym znam. Podziwiam profesjonalistów i od nich fajnie byłoby nauczyć się tajników przyrządzania najlepszej kawy, co mogłabym wykorzystać w mojej pracy:)
Pozdrawiam serdecznie i gratuluję cudnego Bloga:)
Kasia Błachnio z Shodana
Ja chętnie potowarzyszę:)
Olu, regularnie odwiedzam Cię wirtualnie i pierwszy raz biorę udział w konkursie. Tym razem po prostu MUSZĘ, bo obiektem zainteresowania jest KAWA!
Moje argumenty:
1) Uwielbiam kawę, ale kawa nie zawsze uwielbia mnie i nie wychodzi mi tak idealna, jakbym chciała. Dużo czytałam, pytała i efektów brak. Bez profesjonalnego szkolenia ani rusz.
2) Zwykły dzień to idealny dla mnie moment na chwilę dla siebie i wypad z domu – a jako bezrobotna mama przyprowadzająco-odprowadzająca mam takich chwil niewiele…
3) Od miesiąca jestem na diecie i kawa to jedyna mała przyjemność, na którą mogę sobie od czasu do czasu pozwolić. Chciałabym, aby była idealna i mogła zastąpić mi wszystkie inne dotychczas mi znane przyjemności kulinarne.
Argumentów mogę jeszcze mnożyć i mnożyć, bo dar gadulstwa otrzymałam w stopniu absolutnym, ale… do trzech razy sztuka. Wszak nie liczy się ilość, a jakość, prawda? Mam nadzieję, że moje argumenty będą wystarczająco mocne.
Z nadzieją oczekuję na werdykt i pozdrawiam serdecznie, Anula
Szkoda, ze w listopadzie. W grudniu bym strasznie chciala isc!
Aleksandra, w takim razie wielka szkoda, że nie w grudniu! Może jeszcze coś się pojawi w tym terminie?
Dostałam zaproszenie, ale nie dam rady :((((
Wielka szkoda! Miło byłoby spotkać się w tak słodkich okolicznościach 🙂
Witam,
Kawa jest jedną z tych rzeczy, którą zabrałabym na bezludną wyspę. Nie potrafię się bez niej obejść. Uwielbiam jej cudny aromat i wyborny smak. Za wypiekami i deserami z dodatkiem kawy wprost przepadam i często je robię, ale chętnie bym się dowiedziała jak można ją inaczej wykorzystać w kuchni,np do przygotowania potraw, od czego ma taki wspaniały smak i aromat oraz z jakimi innymi smakami można go połączyć.
Pozdrawiam
Anna
Żałuję, że w Warszawie. Ale nagroda bardzo zacna! :))
kocham jeść,
kocham gotować,
kocham WAS
Olu, wycofuję swoje zgłoszenie udziału w konkursie. Dziecko mi zachorowało, więc gdyby szczęście się do mnie uśmiechnęło, nie mogłabym skorzystać ze szkolenia. Życzę ciekawych wrażeń i liczę na obszerną relację na blogu.
Pozdrawiam,
Anula
Anula, szkoda. Życzę Wam szybkiego powrotu do zdrowia 🙂
Oj przegapiłam. A z chęcią bym się z Tobą wybrała:)
Smerfetka, szkoda że przegapiałaś. Może jeszcze nadarzy się okazja w najbliższym czasie.