Ten tort bardzo Wam przypadł do gustu, więc Bajeczne smaki dziś przedstawiają filmową instrukcję jego przygotowania.
Tort ma smak lodów kawowych, wyraźnie przełamanych słodkimi bezami. Dodatek miodu sprawia, że chwilę po wyjęciu z zamrażalnika nadaje się do pokrojenia. Jeśli tort jest przeznaczony dla dorosłych, to warto dodać też trochę alkoholu, który podkręci smak i nie pozwoli masie za mocno stwardnieć przy zamrożeniu.
Zobacz też przepis pisany.
Tagi: Adwent i Boże Narodzenie, film, jajka, kawa, mascarpone, miód, śmietana kremówka, tort, Walentynki
Kawa i bezy w lodach… Bajka 🙂
Gin, uważam dokładnie tak samo 🙂
Dzięki na świetny przepis ! Zrobiłam na sobotnie spotkanie z przyjaciółmi. Torcik zrobił furorę. Po prostu zniknął. Na pewno powtórzę !
AniaS, ja też ciągle powtarzam i jakoś się nam nie nudzi 😉
Wszystkiego najlepszego 🙂
Dziękuję! 🙂
Wszystkiego Najlepszego Wam!
Dziękujemy! 🙂
Wszystkiego najlepszego
Dzięki! 🙂
Szczęścia i powodzenia!
Dzięki! 🙂
Wszystkiego Najlepszego dla Was
Dzięki! 🙂
100 lat!
Dziękujemy! 🙂