Bardzo aromatyczny schab grillowany.
Przepis znalazłam u Doroty.
Wpis bierze udział w akcji: Wielkie grillowanie.
Schab w glazurze pomarańczowej
- schab pokrojony na 2 kotlety
- 5 łyżek sosu sojowego
- 4 łyżki konfitury pomarańczowej
- 4 łyżki miodu
- 2 łyżki octu ryżowego (dałam balsamiczny, np. Kuhne )
- pieprz (najlepiej czerwony, grubo zmielony; dałam zwykły)
[Listonic]
Mięso włóż do woreczka foliowego i roztłucz do grubości pół centymetra. Pozostałe składniki zagotuj w garnku, ostudź. Marynatę wymieszaj ze schabem i włóż do lodówki na godzinę. Smaż na patelni grillowej po 6-10 minut z każdej strony.
Tagi: grill, konfitura pomarańczowa, miód, ocet balsamiczny, schab, sos sojowy
Ciekawy przepis. Smak też na pewno jest oryginalny. A do tego proste do zrobienia. Lubię takie przepisy.
Ja też bardzo takie lubię 🙂
Wyglada pysznie! Az zachcialo mi sie jesc:-) Pozdrawiam
Sylwia, dzięki 🙂
… Połowę marynaty wymieszaj ze schabem i włóż do lodówki na godzinę…
A co zrobić z drugą połową marynaty?
pozdrawiam 🙂
Iwona, słusznie! Już poprawiłam we wpisie. Dzięki za zwrócenie uwagi 🙂
bardzo apetycznie wygląda ten shcabik
Izo, to prawda, przepis jest pyszniutki 🙂
Andziu, dziękuję 🙂
Olu, brzmi i wygląda przepysznie!
Pozdrawiam cieplutko!
[…] Cruz – Roladki z pizzy z grillowaną cukinią i oscypkiem, Schab w glazurze pomarańczowej, Kurczak w glazurze miodowej z […]