Ach, te truskawki! Wcale się nie nudzą 🙂 Jest tyle sposobów ich przyrządzenia, że nie wiem czy zdążę w tym sezonie zrobić wszystko, na co mam ochotę… Ten deser powstał z mojej lekkiej tęsknoty za smakiem tiramisu, choć oczywiście jest zupełnie inny w smaku. Serek mascarpone jest aromatyzowany skórką cytryny, a truskawki dostały odrobinę kawy. Bardzo miłe połączenie 🙂
Ten wpis bierze udział w akcji Sezon Truskawkowy.
Deser z serka mascarpone i truskawek
- opakowanie serka mascarpone (czyli 250 g)
- skórka otarta z połowy cytryny
- 3 łyżeczki cukru pudru
- 30 dkg truskawek
- 3 łyżeczki cukru
- 1/4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
Serek wymieszaj z cukrem pudrem i skórką z cytryny. Możesz zmiksować na puszystą masę. Truskawki zmiksuj z cukrem i kawą. Nakładaj na zmianę obie masy do pucharków.
Tagi: kawa, mascarpone, skórka z cytryny, truskawki
Zostaw komentarz