To jest moja propozycja do makaronu z sosem pomidorowym.
Sałata do makaronu
- sałata
- mozzarella
- suszona bazylia
- oliwa z oliwek
- mała czerwona cebula
- sok z połowy cytryny
- pomidorki koktajlowe
- ocet balsamiczny
- parmezan
Cebulę posiekaj, polej sokiem z cytryny i wstaw do lodówki na pół godziny, aż puści sok. Sałatę umyj i delikatnie porwij na mniejsze kawałki (nie cierpię pogniecionej, wymęczonej sałaty). Mozzarellę pokrój w kostkę i wymieszaj z oliwą i bazylią. Na sałacie rozłóż mozzarellę, cebulę, pomidorki. Polej octem balsamicznym i posyp startym parmezanem. Jeśli chcesz uzyskać większe wiórki parmezanu, użyj obieraczki do ziemniaków.
Tagi: bazylia, cebula, mozzarella, ocet balsamiczny, parmezan, pomidorki koktajlowe, sałata, sok z cytryny
Zostaw komentarz