Korona od Campo Viejo. Było spotkanie z winem półsłodkim, potem z klasycznym Tempranillo, by dojść do wina Reserva. Dziś przyszedł czas na wino Campo Viejo Gran Reserva
Kupaż trzech szczepów: 85% Tempranillo, 10% Graciano, 5% Mazuelo
Wino spędza 24 miesiące w beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego oraz 12 miesięcy w butelce
Już nos zachęca do degustacji. Czerwone owoce wsparte jagodą, jeżyną i śliwką. Uwielbiam czarne owoce! A jak dochodzi do nich czekolada, tytoń, kakao i wanilia, to wiem, że to jest moje wino
Usta zbalansowane, taniczne o bardzo dużej kwasowości. Smak na baaardzo długo pozostaje w ustach
Dla mnie takie wino, to najczystsza przyjemność. Potężne wino!
Są chwile, w których uwielbiam pić tego typu wina same w sobie, choć generalnie sugeruję podać je z jakimś daniem. Ono uwielbia jagnięcinę, dziczyznę i grillowane mięsa. Podałbym je także do niebieskich, dojrzałych serów
Niesamowite wino! Będę chciał do niego powrócić przy jakiejś specjalnej okazji
Tagi: campo viejo, potrawa do wina
Zostaw komentarz