Zapraszam Was na śniadanie z dziećmi. Bawiłyśmy się w łączenie kolorów i smaków, dzięki czemu dzieci zjadły również produkty, za którymi nie przepadają. Jest to fajny pomysł na śniadanie i dobrą zabawę w weekend.
Wpis powstał w ramach mojej współpracy z marką Tymbark.
Ruloniki śniadaniowe
- liście sałaty
- szynka
- żółty ser
- kabanosy
- ogórek
- pomidor
- jajka
- keczup
Sos jogurtowy:
- pół szkl jogurtu naturalnego
- ząbek czosnku
- pół łyżeczki oregano
- szczypta soli
Liście sałaty umyj i wysusz dokładnie. Kabanosy pokrój na kilkucentymetrowe kawałki. Ogórka obierz i pokrój w paski. Pomidora sparz, obierz i pokrój na grube plastry, a następnie w paski. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój na ćwiartki.
Sos. Czosnek obierz i posiekaj lub przeciśnij przez praskę. W miseczce wymieszaj wszystkie składniki sosu.
Zachęć dzieci do zwijania rulonów z sałaty, szynki i sera. W środek rulonów można wkładać warzywa, jajka, kabanosy itp.
Tagi: czosnek, dla dzieci, jajka, jogurt naturalny, kabanosy, ogórek, oregano, pomidory, sałata, szynka, żółty ser
Zdrowo i kolorowo 🙂
Evitaa, takie dania zawsze są dla dzieci atrakcją 🙂