Szybka do wykonania i bardzo smaczna przekąska. Nawet dzieci potrafią ją przygotować. Mieszają się tu same smakowite składniki: chrupiący i słony krakers, serek kanapkowy oraz wędzony łosoś z plasterkiem cytryny.
Wykonanie tej przystawki zaprezentowała mi Ciocia Jasia.
Łosoś z serkiem na krakersach
- paczka krakersów
- paczka wędzonego łososia
- opakowanie serka kanapkowego kremowego lub topionego
- cytryna
- coś z zieleniny: szczypiorek, natka lub koperek
Krakersy posmaruj cienką warstwą serka. Na każdym ułóż mały kawałek łososia i ćwierć plasterka cytryny. Posyp zieleniną.
Tagi: cytryna, koperek, krakersy, łosoś, natka pietruszki, ser śmietankowy, ser topiony, szczypiorek, Walentynki
O widzę jakaś impreza była, bo produkcję masową uwskuteczniłaś Oleńko:) smakowita przekąska pozdrawiam
Jolu, to jeszcze produkcja z wyjazdu, u rodziny. Było nas tam sporo 🙂
wygląda to pięknie, aż bym spróbowała chociaż nie jestem zwolennikiem łososia
Świat kuchni, a ja łososia bardzo lubię. A to prawda, że oczami można tą przekąskę zajadać, bo cieszy oko kolorami 🙂
Szybkie i smaczne, podobami się 🙂
Grażynko, ja też takie lubię najbardziej 🙂
Świetna przekąska!
Ewa, owszem 🙂