Jak pewnie pamiętacie, ostatnio zainteresowałam się zdrowym odżywianiem i ogólnie zdrowym stylem życia. Nie obawiajcie się, nadal jadam wszystko, ale na trochę innych zasadach – inne proporcje potraw mniej zdrowych do tych zdrowszych oraz ustalone pory posiłków. Jeśli zdrowe potrawy są jednocześnie smaczne, to zmiana odżywiania może nastąpić bez wysiłku, a nawet z wielką przyjemnością. Dziś mam dla Was kilka pomysłów na zdrowe i bardzo smaczne potrawy, które poznałam na warsztatach kulinarnych Akademii Smaku, organizowanych przez markę Bosch. Warsztaty poprowadził i sekrety kulinarne zdradził Tomasz Szymański, Doradca Kulinarny Bonduelle.
Ciekawostka z tych warsztatów: aby poprawić konsystencję kremu z groszku do gotującego się groszku warto dodać liście sałaty.
I jeszcze relacja filmowa:
Czy osoba totalnie prywatna może iść na takie warsztaty czy są one skierowane dla ludzi zarabiających na gotowaniu blogerów itp?
Na te warsztaty trzeba było mieć zaproszenie i przyszły osoby z mediów. Każdy może pójść na warsztaty płatne, wybierając interesujący go temat.