Zapraszam na niedzielną, lekką relację z pewnego spotkania. Może zainspiruje Was do ugotowania czegoś smacznego i zdrowego 🙂
Miałam niedawno okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych Roberta Sowy. Gotowaliśmy bez konserwantów, używając produktów pakowanych w kartony. Sponsorem tego spotkania była marka Tetra Pak, producent opakowań kartonowych.
Krewetki królewskie smażone z pomidorami i ziołami – danie, które zjadłam bez fotografowania 🙂
Pieczony łosoś norweski podany na ragout z soczewicy i pomidorów. Łososia uwielbiam. Przyznaję, że sama nie wymyśliłabym połączenia go z soczewicą. Takie zestawienie okazało się wspaniałe!
Zupa hiszpańska z chorizo, awokado, pomidorami, groszkiem, kukurydzą i świeżą kolendrą. Ognista, pełna smaków.
Pikantne piersi kaczki z gruszkami, miodem, śliwowicą, rozmarynem i kukurydzą. Właśnie to danie pomagałam przyrządzić. Sos z karmelu, zgaszonego śliwowicą, wymieszanego z masłem i kilkoma smakowymi dodatkami był po prostu obłędny.
Sałatka owocowa ze świeżą miętą i sorbetem marchewkowym z rokitnikiem.
kuchnia mistrza!!!! bardzo lubiłam, jak gotował w Sobieskim!!!! Kiedyś niedaleko mieszkałam i lubiłam wpadać!!!
Iwona, mi też bardzo odpowiada kuchnia tego Pana 🙂 Na warsztatach było pysznie!
Mniam, mniam musiało być smakowicie:)
Jolu, było bardzo smacznie 🙂
No, no świetne warsztaty pod względem kulinarnym. Aż żałuję, że mnie tam nie było.
I ciekawa jestem rokitnika, bo nigdy nie jadłam.
A przepis na zupę masz? 🙂
pozdrawiam
Oczko, przepisu na zupę nie mam. Byłam w zespole przygotowującym kaczkę, ale też nie wszystko zapamiętałam.
Nie mam pojęcia jak smakuje sam rokitnik, ale w sorbet był pyszny 🙂