Oto kolejne wspaniałe spotkanie, w jakim ostatnio wzięłam udział. W tym przypadku było kameralnie, przytulnie i bardzo wesoło.

Wspólne gotowanie z Severin

Jak bardzo było wesoło to najlepiej widać na sympatycznym filmiku, wykonanym przez ekipę kotlet.tv:

W spotkaniu wzięli udział: Dorota, Klaudyna oraz Paulina i Michał (po drugiej stronie obiektywu), no i ja. Skupiliśmy się wokół dwóch umilaczy przyjęć: raclette i fondue marki Severin. Te urządzenia mają coś w sobie! Klimat takich spotkań jest zawsze serdeczny. Wspólne jedzenie zbliża, odpręża i wprowadza miły nastrój między biesiadnikami.

Gotowanie z Severin - przygotowania

Specjalnie na to spotkanie zaplanowałyśmy minimusaki, które na raclette wyszły świetnie. Zgodnie stwierdziliśmy, że wyszło jeszcze smaczniej niż się spodziewaliśmy, a spodziewaliśmy się przecież wiele po takim spotkaniu 🙂 Mi jeszcze bardziej przypadła do gustu wersja tej potrawy z cukinią i pieczarkami grillowanymi. Każdy może tu łączyć składniki według własnych upodobań.

Raclette

Raclette - warzywa

A na deser przewidziałyśmy fondue czekoladowe, które wyszło idealne, więc proporcje koniecznie muszę Wam podać: 100 g czekolady mlecznej i 200 g gorzkiej, 500 ml śmietanki 30% oraz skórka starta z jednej pomarańczy. Tym razem wybrałyśmy jako dodatek skórkę startą z pomarańczy, ale zgodziłyśmy się, że z kardamonem byłoby równie wspaniale!

Fondue

Spotkałyśmy się nie tylko po to, aby pogadać i zjeść coś dobrego, ale również aby zaprosić Was do udziału w konkursie 🙂 Dwie główne nagrody są bardzo atrakcyjne (świetny sprzęt i niezłe pieniądze), więc koniecznie zajrzyjcie na stronę Severin na Facebooku. Razem z pozostałymi blogerkami, obecnymi na spotkaniu, wybierzemy dwie najlepsze prace, a Severin hojnie nagrodzi zwycięzców.

Artykuł komercyjny
Tagi: ,