Najprostsza zupa na świecie. Moje dzieci mogą ją jeść na okrągło i nie chcą żadnej innej 😉
Zupa pomidorowa
- 0,75 l przecieru pomidorowego
- 1/3 szkl ryżu
- sól, cukier
- ew. starty parmezan lub zwykły twardy żółty ser lub śmietana
Wlej do garnka przecier i szklankę wody. Zagotuj. Do wrzącego przecieru wsyp ryż, dodaj sól i ewentualnie cukier (jeżeli używasz przecieru z mojego przepisu, to cukier nie jest konieczny). Gotuj wszystko przez 20 minut. Można posypać startym serem lub dodać troszkę śmietany. Gotowe!
Ja gotuję tą zupę przed wyjściem na spacer, a po powrocie zupa jest ciepła, nie gorąca, w sam raz do jedzenia dla dzieci 🙂
Tagi: dla dzieci, film, parmezan, przecier pomidorowy
[…] potrawy, w których wykorzystuję przecier pomidorowy: Zupa pomidorowa, Linguine z sosem pomidorowym, Pulpeciki w sosie pomidorowym, Mięso mielone w sosie pomidorowym i […]
[…] przepis na tą zupę znajdziecie też tutaj. Tagi: […]