To jest bardzo proste danie. Sycące, a jednocześnie dość lekkie. I bardzo zdrowe. Pomogło mi jakiś czas temu przetrwać jazdy doszkalające 😉

Wpis bierze udział w akcji zorganizowanej przez serwis zPierwszegoTłoczenia.pl: Gotujemy po polsku!


Omlet ze świeżymi ziołami

  • 2 jajka
  • sól
  • świeże zioła, u mnie: oregano, estragon, tymianek i rozmaryn
  • 2 dkg żółtego sera
  • łyżka masła

Zioła umyj i grubo posiekaj. W misce roztrzep jajka, dodaj sól i zioła, wymieszaj. Na patelni rozgrzej masło, wylej masę jajeczną, na wierzch zetrzyj trochę sera. Smaż na niewielkim ogniu, aż omlet się zetnie.

Omlet ze świeżymi ziołami 1Omlet ze świeżymi ziołami 2Omlet ze świeżymi ziołami 3Omlet ze świeżymi ziołami 4Omlet ze świeżymi ziołami 5Omlet ze świeżymi ziołami 0

Gotujemy po polsku!

Tagi: