To jest bardzo proste danie. Sycące, a jednocześnie dość lekkie. I bardzo zdrowe. Pomogło mi jakiś czas temu przetrwać jazdy doszkalające 😉
Wpis bierze udział w akcji zorganizowanej przez serwis zPierwszegoTłoczenia.pl: Gotujemy po polsku!
Omlet ze świeżymi ziołami
- 2 jajka
- sól
- świeże zioła, u mnie: oregano, estragon, tymianek i rozmaryn
- 2 dkg żółtego sera
- łyżka masła
Zioła umyj i grubo posiekaj. W misce roztrzep jajka, dodaj sól i zioła, wymieszaj. Na patelni rozgrzej masło, wylej masę jajeczną, na wierzch zetrzyj trochę sera. Smaż na niewielkim ogniu, aż omlet się zetnie.
Tagi: zioła
Zielony i pyszny:))
Majanko, właśnie 🙂
Mocno zielone – takie lubię.
Kabamaiga, ja też uwielbiam duże ilości ziół!
fantastycznie aromatyczny!
Paula, to prawda 🙂
Takie ziołowe omlety są pyszne 🙂
Tastefully, to prawda 🙂
dawno nie jadłam omleta, a bardzo lubię na śniadanie, muszę kupic jajca i zrobić 😉
Aga, kupuj jajca i rób szybciutko, póki jeszcze zioła naturalnie hodowane są dostępne 🙂