Urocze zielone kanapeczki. Od czasu do czasu człowiek musi zjeść coś ślicznego zielonego 🙂 Groszek to samo zdrowie. Dzięki dodatkowi masła i śmietany pasta staje się aksamitna w smaku.
Przepis znalazłam u Olgi.
Wpis bierze udział w akcji Śniadanie majowe i Dieta przyszłej mamy.
Pasta z zielonego groszku, na kanapki
- opakowanie mrożonego groszku
- 50 g miękkiego masła
- łyżeczka soli
- 2 łyżki gęstej, tłustej śmietany
- ew. garść startego sera, typu gruyere lub parmezan
Groszek ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, wystudź, zmiksuj z masłem. Dodaj śmietanę i ser, jeśli chcesz. Dopraw do smaku.
Tagi: groszek, gruyere, parmezan
[…] Farsz zielony – z groszku: […]