Niedawno uczestniczyłam w ciekawym wydarzeniu promującym dobrą wołowinę. Było nietypowo, bo spotkaliśmy się na statku, a blogerzy tym razem nie gotowali 😉 W tym zadaniu wyręczył nas Grzegorz Łapanowski, ambasador kampanii QMP – wołowina zawsze dobra. Pogoda bardzo z nami współpracowała, więc nastroje na statku były wyśmienite.

Rejs i wołowina QMP

Na początku posłuchaliśmy pani profesor Agnieszki Wierzbickiej, która opowiedziała o systemie QMP. Wołowina wyprodukowana w tym systemie ma gwarantowaną wysoką jakość, kruchość i soczystość. Ten efekt zawdzięczamy kontroli na wszystkich etapach począwszy od chowu bydła, przez transport, ubój, dojrzewanie mięsa, pakowanie, a skończywszy na dystrybucji.

Rejs i wołowina QMP 2

W zaletach dobrej wołowiny utwierdziło nas wspaniałe menu, przygotowane przez Grzegorza Łapanowskiego, zaserwowane podczas rejsu po Wiśle. Na stole pojawiły się kolejno: korzenna wołowina z pieprzem i owocami, tatar wołowy z ikrą, gyu tataki, maślana bułeczka z duszoną wołowiną i piklowanymi warzywami, szaszłyki wołowe z warzywami, granita truskawkowa z ziołami i śmietaną.

Rejs i wołowina QMP Menu - Korzenna wołowina z pieprzem i owocamiRejs i wołowina QMP Menu - Tatar wołowy z ikrąRejs i wołowina QMP Menu - Gyu tatakiRejs i wołowina QMP Menu - Maślana bułeczka z duszoną wołowiną i piklowanymi warzywamiRejs i wołowina QMP Menu - Szaszłyki wołowe z orzechamiRejs i wołowina QMP 3

Zobaczcie też jakie piękne mieliśmy okoliczności przyrody… i niepowtarzalne 😉

Rejs i wołowina QMP Widok 1Rejs i wołowina QMP Widok 2Rejs i wołowina QMP Widok 3Rejs i wołowina QMP Widok 4

Tagi: