Bardzo lubię tą pastę. Ten przepis jest dowodem na to, że najlepsze bywa to, co najprostsze. Składników jest tak mało, że przyrządza się to danie błyskawicznie. Ja nie czuję potrzeby dodania tutaj czegokolwiek więcej.
Pasta jajeczna z curry
- 2-3 jajka
- 25 g masła w temperaturze pokojowej
- ew. 1-2 łyżki majonezu
- curry w proszku
- sól, pieprz
Jajka ugotuj na twardo (8 minut od zagotowania wody). Obierz, rozdrobnij widelcem. Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj. Jeśli masz w domu niejadka, to po posmarowaniu pieczywa pastą, pozwól mu wyciąć jakiś kształt foremką do ciastek 🙂
[…] Farsz żółty – jajeczny: […]
[…] Pasta jajeczna z curry […]
[…] Podobne przepisy: jajka faszerowane, pasta jajeczna z szynką i szczypiorkiem, pasta jajeczna z curry. […]