Tym razem to dzieci miały okazję gotować z szefem kuchni, poznawać nowe smaki i… częstować rodziców własnoręcznie przygotowanymi daniami 🙂
Warsztaty poprowadził Grzegorz Łapanowski w studio kulinarnym Little Chef, przystosowanym dla dzieci. Tematem warsztatów była jakościowa wołowina QMP. QMP (Quality Meat Program) jest pierwszym w Polsce systemem jakości żywności, odnoszącym się do mięsa wołowego. Oznacza to, że mięso sprzedawane w tym systemie – ze znakiem QMP na opakowaniu – jest najwyższej jakości. Przy czym jego cena jest niewiele wyższa od wołowiny bez takiego oznaczenia.
Dzieci są szczere do bólu i zawsze szczerze powiedzą co im smakuje, a co nie. Moje córki nie zdecydowały się spróbować każdego dania, ale to, czego spróbowały, smakowało im bardzo. Szczególnie Emilka zachwyciła się stekiem i tak bardzo nalegała, że w trzy dni później był stek na obiad. I wszystkie dzieci zjadły go ze smakiem 🙂
Zobaczcie jak wyglądało spotkanie dzieci z wołowiną.
Tagi: wołowina
świetna relacja! pozdrawiam 🙂