Jeżeli nie wiem, co zrobić na obiad, to najłatwiej wykombinować spaghetti z jakimś sosem. Mam pewność, że dzieci i mąż zjedzą 🙂 To spaghetti, mimo że bez mięsa, jest bardzo sycące. Parmezan i orzechy włoskie to pyszne i pożywne zestawienie.
Spaghetti z sosem serowo-orzechowym
- paczka spaghetti (500 g)
- 60 g masła
- 250 g śmietanki kremówki
- 60 g parmezanu
- kilka łuskanych orzechów włoskich
- gałka muszkatołowa, sól, pieprz
W dużym garnku ugotuj makaron i odcedź. W tym czasie w małym rondelku rozpuść masło, śmietankę, startą gałkę, trochę pieprzu świeżo zmielonego i podgrzej prawie do wrzenia. Garnek z makaronem postaw na małym ogniu, wlej do niego sos i wymieszaj dokładnie. Dodaj świeżo starty parmezan i posiekane orzechy i dokładnie wymieszaj. Spróbuj i dosól, jeśli trzeba.
Tagi: gałka muszkatołowa, orzechy, parmezan, spaghetti
[…] spaghetti z sosem serowo-orzechowym […]