To jeden z najlepszych obiadów, jakie ostatnio jadłam 🙂
Makaron cytrynowy delikatnie, ale jednocześnie wspaniale podkreślił smak łososia i szpinaku. Właściwie nie wyczuwa się tu wyraźnej cytrynowej nuty, ale całe danie nabiera wykwintności dzięki temu delikatnemu posmakowi.
A cała ta przygoda z makaronami smakowymi, to zasługa miłej paczki od niewielkiej firmy Ciao Bella. Dziękuję!
Tagliatelle cytrynowe ze szpinakiem i łososiem
- 250 g tagliatelle cytrynowych
- 250 g liści szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- 100 g wędzonego łososia
- 2 łyżki oliwy
- pieprz cytrynowy
Na patelnię wlej oliwę i włóż czosnek obrany i pokrojony na plasterki. Smaż na małym ogniu przez około 2 minuty, aż czosnek zacznie pachnieć. Nie dopuść do zrumienienia czosnku, bo może stać się gorzki. Dodaj liście szpinaku i duś pod przykryciem przez kilka minut, aż liście lekko zwiędną. Dodaj łososia, wymieszaj i smaż jeszcze minutę. Dopraw pieprzem cytrynowym.
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź i przełóż na patelnię ze szpinakiem i łososiem. Wymieszaj i od razu podawaj.
Wkrótce podam Wam przepisy z innymi rodzajami makaronów Ciao Bella.
Tagi: czosnek, oliwa, pieprz cytrynowy, polędwica łososiowa, szpinak
Smakowicie wygląda Twój obiadek. Z łososiem jest przepysznie 🙂
Pozdrawiam
Majanko, też tak uważam 🙂
składniki idealnie celujące w nasze kubki smakowe!!!:-)