Jeszcze jeden przepis na danie warzywne. Prosty i tani. Pomysł przywieziony z Włoch.
Fasolka szparagowa
- fasolka szparagowa
- oliwa z oliwek (dobra, do sałatek)
- sól (najlepiej morska)
Fasolkę ugotować. Polać oliwą, posolić. Podawać od razu lub schłodzić w lodówce i wyjąć, kiedy będzie potrzebna.
Uwaga: fasolkę o tej porze roku kupuję mrożoną. Najlepsza jest Bonduelle Fasolka szparagowa zielona cała. Chodzi o to, że cała, nie krojona, jest fasolką młodą, bez łyka.
Tagi: fasolka szparagowa
Uwielbiam fasolkę. Jeśli lubisz czosnek – to proszę wypróbuj dodać do gorącej (odcedzonej) fasolki odrobinę oliwy, wyciśniętego czosnku i szczyptę vegety. Pycha!
Kasiabe, czyli czosnku już się nie gotuje? To może być ciekawe 🙂 Dzięki za pomysł!