Co powiesz na surowy chłodnik pomidorowo-ogórkowy? Wspaniale gasi pragnienie i uzupełnia witaminy oraz minerały. Jeśli nie zostanie schłodzony w lodówce, to wcale nie musi bardzo chłodzić. Bo akurat jesienią, kiedy jest sezon na wiele warzyw, już nie potrzebujemy ochłody, ale zawsze potrzebujemy naturalnych witamin.

Mój chłodnik pomidorowo-ogórkowy jest dwukolorowy, bogaty w smaku, sycący. Pomidory wzbogaciłam papryką, a ogórki selerem naciowym, zieleniną i odrobiną syropu z agawy, bo słodycz wspaniale wydobywa smak.

Spróbuj koniecznie i daj znać jak smakowało 🙂

Chłodnik pomidorowo-ogórkowy

Chłodnik pomidorowo-ogórkowy

Pomidorowy:

  • 4 pomidory
  • kawałek czerwonej papryki

Ogórkowy:

  • 4 ogórki gruntowe
  • kawałek selera naciowego
  • po kilka gałązek koperku i natki
  • kilka łodyżek dymki
  • łyżeczka syropu z agawy lub miodu

Chłodnik pomidorowy. Zmiksuj wszystkie składniki.

Chłodnik ogórkowy. Zmiksuj wszystkie składniki.

Chłodnik pomidorowo-ogórkowy. Do miski lub głębokiego talerza wlej chłodnik pomidorowy, a następnie – za pomocą łyżki – wlewaj chłodnik ogórkowy.

Chłodnik pomidorowo-ogórkowyChłodnik pomidorowo-ogórkowy

Tagi: , , ,