Co powiesz na surowy chłodnik pomidorowo-ogórkowy? Wspaniale gasi pragnienie i uzupełnia witaminy oraz minerały. Jeśli nie zostanie schłodzony w lodówce, to wcale nie musi bardzo chłodzić. Bo akurat jesienią, kiedy jest sezon na wiele warzyw, już nie potrzebujemy ochłody, ale zawsze potrzebujemy naturalnych witamin.
Mój chłodnik pomidorowo-ogórkowy jest dwukolorowy, bogaty w smaku, sycący. Pomidory wzbogaciłam papryką, a ogórki selerem naciowym, zieleniną i odrobiną syropu z agawy, bo słodycz wspaniale wydobywa smak.
Spróbuj koniecznie i daj znać jak smakowało 🙂
Chłodnik pomidorowo-ogórkowy
Pomidorowy:
- 4 pomidory
- kawałek czerwonej papryki
Ogórkowy:
- 4 ogórki gruntowe
- kawałek selera naciowego
- po kilka gałązek koperku i natki
- kilka łodyżek dymki
- łyżeczka syropu z agawy lub miodu
Chłodnik pomidorowy. Zmiksuj wszystkie składniki.
Chłodnik ogórkowy. Zmiksuj wszystkie składniki.
Chłodnik pomidorowo-ogórkowy. Do miski lub głębokiego talerza wlej chłodnik pomidorowy, a następnie – za pomocą łyżki – wlewaj chłodnik ogórkowy.
Tagi: dla zdrowia, ogórki, papryka, pomidory
Zostaw komentarz