Schab w glazurze pomarańczowej

Bardzo aromatyczny schab grillowany.

Przepis znalazłam u Doroty.

Wpis bierze udział w akcji: Wielkie grillowanie.


Schab w glazurze pomarańczowej

  • schab pokrojony na 2 kotlety
  • 5 łyżek sosu sojowego
  • 4 łyżki konfitury pomarańczowej
  • 4 łyżki miodu
  • 2 łyżki octu ryżowego (dałam balsamiczny, np. Kuhne )
  • pieprz (najlepiej czerwony, grubo zmielony; dałam zwykły)

[Listonic]

Mięso włóż do woreczka foliowego i roztłucz do grubości pół centymetra. Pozostałe składniki zagotuj w garnku, ostudź. Marynatę wymieszaj ze schabem i włóż do lodówki na godzinę. Smaż na patelni grillowej po 6-10 minut z każdej strony.

Podziel się tym ze znajomymi!

Podobne wpisy

10 komentarzy

  1. … Połowę marynaty wymieszaj ze schabem i włóż do lodówki na godzinę…
    A co zrobić z drugą połową marynaty?
    pozdrawiam 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.