Kuchnia w parze ze zdrowiem – warsztaty kulinarne

Jak pewnie pamiętacie, ostatnio zainteresowałam się zdrowym odżywianiem i ogólnie zdrowym stylem życia. Nie obawiajcie się, nadal jadam wszystko, ale na trochę innych zasadach – inne proporcje potraw mniej zdrowych do tych zdrowszych oraz ustalone pory posiłków. Jeśli zdrowe potrawy są jednocześnie smaczne, to zmiana odżywiania może nastąpić bez wysiłku, a nawet z wielką przyjemnością. Dziś mam dla Was kilka pomysłów na zdrowe i bardzo smaczne potrawy, które poznałam na warsztatach kulinarnych Akademii Smaku, organizowanych przez markę Bosch. Warsztaty poprowadził i sekrety kulinarne zdradził Tomasz Szymański, Doradca Kulinarny Bonduelle.

W parze ze zdrowiem - Ola

Sałatka z brokułów, mango, kurczaka i morwy
Sałatka z brokułów, mango, kurczaka i morwy
Bagietka z pastą z fasoli i jabłek
Bagietka z pastą z fasoli i jabłek
Prażona cieciorka na słodko
Prażona cieciorka na słodko
Krem z groszku z orientalną nutą
Krem z groszku z orientalną nutą
Wegetariański burger pieczony z fasoli i batatów
Wegetariański burger pieczony z fasoli i batatów
Ciasto czekoladowe z czerwoną fasolą
Ciasto czekoladowe z czerwoną fasolą
Pomarańczowy koktajl z kukurydzą
Pomarańczowy koktajl z kukurydzą

 

Szef Tomasz Szymański
Szef Tomasz Szymański

Ciekawostka z tych warsztatów: aby poprawić konsystencję kremu z groszku do gotującego się groszku warto dodać liście sałaty.

W parze ze zdrowiem - Potrawy - krem z groszku 1W parze ze zdrowiem - Potrawy - krem z groszku 2

I jeszcze relacja filmowa:

Podziel się tym ze znajomymi!

Podobne wpisy

2 komentarze

    1. Na te warsztaty trzeba było mieć zaproszenie i przyszły osoby z mediów. Każdy może pójść na warsztaty płatne, wybierając interesujący go temat.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.