Bardzo miła przekąska w stylu włoskim.
Marynowana cukinia z grzankami
- 750 g cukinii
- 1/2 szkl oliwy z pierwszego tłoczenia
- 3 łyżki octu balsamicznego
- 1/2 łyżeczki cukru
- ząbek czosnku
- pęczek natki pietruszki
- sól
- bagietka
Najpierw przygotuj marynatę: wymieszaj oliwę, ocet, cukier, sól, zmiażdżony ząbek czosnku i posiekaną natkę. Obetnij końce cukinii i pokrój wzdłuż na plastry i podpiecz na grillu. Gotowe plastry ułóż w naczyniu i zalej więcej niż połową marynaty. Marynuj cukinię przez 2 godziny. Bagietkę pokrój na kromki, skrop pozostałą marynatą i opiecz przez 5 minut w temperaturze 200°C.
Tagi: bagietka, cukinia, czosnek, grill, marynata, natka pietruszki, ocet balsamiczny
Zostaw komentarz