Wielkanocny konkurs Wedla

Przed zbliżającymi się Świętami, chciałabym zaprosić Was do udziału w konkursie, w którym można wygrać zestawy produktów Wedla.

Logo Wedla

Zadanie konkursowe polega na przesłaniu na mój adres: ola.cruz@2smaki.pl przepisu i zdjęcia potrawy, w której wykorzystacie dowolny produkt Wedla (czekoladę, kakao lub inny).

Blogerki i blogerzy kulinarni mogą wstawić w komentarzach do tego wpisu link do przepisu u siebie.

Na Wasze przepisy czekam do 12 kwietnia. 14 kwietnia ogłoszę zwycięzców. Autorzy trzech najlepszych, wybranych przeze mnie przepisów, otrzymają wielkanocne zestawy słodkości Wedla. Zwycięskie przepisy ze zdjęciami opublikuję we wpisie podsumowującym konkurs.

Wielkanocne słodkości Wedla

Czekam z niecierpliwością na propozycje potraw od wszystkich czekoholików i nie tylko 😉 Ja mam jutro w planie wypiek bardzo czekoladowy, który umili mi spóźnione świętowanie rocznicy bloga. Spodziewajcie się więc w najbliższym czasie czekoladowego przepisu 🙂

Update: Czekoladowy wypiek już jest 🙂

Artykuł komercyjny
Podziel się tym ze znajomymi!

Podobne wpisy

46 komentarzy

  1. oho, duzo konkursow sie u Ciebie zrobilo Olu 😀 a na czekoladowe wypieki zawsze jestem chetna 🙂

  2. Fajnie:)

    A jest jakiś regulamin, kto jest organizatorem ?

    pozdrawiam już w świątecznym nastroju

    1. Kulinarnewariacje, nie ma jakiegoś specjalnego regulaminu. Wedel sponsoruje i ustala ogólne zasady, ja prowadzę konkurs na mojej stronie. Jeżeli masz jakies konkretne wątpliwości, to pytaj śmiało.

  3. O! Mam już coś gotowego, zrobionego z kakao Wedla ( bo używam) i wstawię dziś po południu . A link wstawić w komentarze ?

  4. Wedel i lindt to moje ulubione czekolady do wypieków, a ponieważ zbliża się Wielkanoc i sezon urodzinowo-imieninowy w mojej rodzinie to i czekoladowych wypieków będzie trochę 🙂

    1. Tilia, u nas to samo. Przed Świętami i Pierwszą Komunią Klary mam zamiar trenować czekoladowe wypieki i desery 🙂 To podlinkuj coś czekoladowego od siebie w komentarzach do tego wpisu 🙂

    1. Marcin, wybacz, zaraz poprawię we wpisie. Blogerzy jak najbardziej są zaproszeni do zabawy 🙂
      Twoja czekolada i wafle kojarzą mi się z dzieciństwem. Pyszny przepis.

      1. Marcin, u nas było to samo. Czekoladę domową, z kakao i mleka w proszku, pamiętam do tej pory 🙂

    1. Wariatka, bardzo ciekawy ten Twój suflet. Kasza gryczana, ser i czekolada to połączenie, które mi pasuje 🙂

  5. a ja nie na temat trochę ale chciałam przyszpanować ostatnim wyrobem: ukisiłam sobie mąkę razową pszenną na biały barszcz i wyszedł taki dobry że proszę siadać 😉

    1. Gosiaczku, siadam 🙂 Czyli produkcja zakwasu już Ci nie straszna? 🙂 W takim razie czas na pieczenie chleba na własnym zakwasie. Jestem ciekawa czy się zdecydujesz.

      1. Olusiu, produkcja nadal jest mi straszna 😉 zwłaszcza że zupny jest tak prosty i bezproblemowy, że nawet jak o nim na 3 dni zapomniałam to mu nie zaszkodziło 🙂

        chociaż rzeczywiście nieco się ośmieliłam i wkrótce zrobię kolejne podejście do chlebnego 🙂

        1. Gosiaczku, chlebowy też jest bezproblemowy. A im starszy, tym mniej kapryśny. Spróbuj 🙂

    1. Dorotko, miło mi, że się dołączasz do zabawy 🙂 Tort żyrafa robi wrażenie, widać, że sporo pracy w niego włożyłaś 🙂

      1. oj sporo pracy i stresu ale warto było bo 2 urodziny obchodzi sie tylko raz a córeczka bardzo zadowolona była 🙂
        pozdrawiam was serdecznie

        1. Dorotko, pamiętam ten mój stres kiedy piekłam tort dla małej Klary i pamiętam jej uśmiech, gdy go zobaczyła 🙂

    1. Marto, bardzo ciekawy ten Twój deser. Lubię takie musy czekoladowe. Pięknie go podałaś 🙂

  6. Olu czy potrawa ma być tylko jedna, czy mogą byc np. 2? Bo kilka ciast z tych już przeze mnie wielokrotnie pieczonych stanie na naszym wielkanocnym stole, a jest w nich coś z produktów Wedla, które bardzo sobie cenię. pozdrawiam

    1. Panna Malwinna, bardzo się cieszę, że dołączyłaś do zabawy 🙂 Ciasteczka wyglądają na cudownie czekoladowe i chrupiące.

    1. Alinko, jaki czekoladowy ten rodzynkowiec 🙂 A już masa rodzynkowa to istna czekoladowa rozpusta 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.