Chateau Ponchemin Cuvee Emma et Alexia Bordeaux 2016

Wino będące nagrodą za start w biegu ulicznym. Rzadko wracam z biegów bez życiówki, ale tym razem pokonałem siebie samego zbyt szybkim tempem na początku biegu, a resztę zrobiła pogoda. 22 stopnie pod koniec biegu, to temperatura naprawdę wysoka, jak na pierwsze dni po mrozach. Zdaję sobie sprawę, że w lipcu czy sierpniu będę się cieszył z 22 stopni twierdząc, że było przyjemnie chłodno i rześko. Ale wina zdecydowanie po mojej stronie. Jak się za szybko zaczęło, to potem „odcięło” w trakcie 🙁

Bieg Raszyński

Choć życiówki nie było, byłem zadowolony z samego startu oraz hartowania głowy, że nie ma czegoś takiego jak poddanie się. W trakcie wysiłku zawsze sobie tłumaczę, że odpocznę na mecie. Skoro się coś rozpoczęło, trzeba ukończyć. Nie w truchcie, ale w walce

Gwoli ścisłości – 48:19. Prawie minuta od życiówki. Natomiast mam się nie martwić, bo jakościową życiówkę zrobiłem w starcie docelowym, czyli w Półmaratonie Warszwskim (więcej TUTAJ)

No dobra, ale jakie jest to Chateau Ponchemin Cuvee Emma & Alexia Bordeaux AOP 2016 🙂 Na pewno przyjazne dla portfela – 24,99zł za butelkę (Lidl). Mi się spodobało – gdyby tak nie było, nie znalazłoby się na blogu

Chateau Ponchemin Cuvee Emma & Alexia Bordeaux AOP 2016

Wino jest treściwe i pełne. Degustując „w ciemno”, spokojnie podwoiłbym cenę tej butelki. Mnóstwo czerwonych owoców wspartych pieprzem. Spora tanina, która lekko narasta w trakcie raczenia się winem. Spodobała mi się w tym winie nuta czekolady mlecznej oraz długie zakończenie. Kwasowość spora – zachęci do połączenia kulinarnego

Wino to warto zestawić z mięsnym grillem, ale nie z kiełbasą czy kaszanką. Karkówka będzie strzałem w „10”. My raczyliśmy się tym winem pijąc je solo, po dobrych 90 minutach natleniania. Zdecydowanie należy otworzyć je nawet dobrą godzinę przed podaniem

Podziel się tym ze znajomymi!

Podobne wpisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.