Sałatka z jajkiem i polędwiczką

To danie pasuje mi na każdy posiłek: śniadanie, obiad lub kolację. Jest bardzo proste do wykonania. Wystarczy ułożyć na talerzu ulubione warzywa, dodać jajko i wędlinę lub mięso. Najważniejsze żeby kolory składników zachęcały do zjedzenia takiego zdrowego posiłku.

Sałatka z jajkiem i polędwiczką

Sałata z jajkiem i polędwiczką

  • ogórek gruntowy
  • kawałek papryki
  • marchewka
  • jajko
  • 100 g polędwiczki wędzonej na zimno
  • sól, pieprz, przyprawa do sałatek
  • łyżka oliwy z pierwszego tłoczenia

[:Listonic]

Jajko ugotuj na twardo. Ogórka i marchewkę obierz. Na talerzu ułóż plasterki marchwi. Następnie rozłóż ogórka pokrojonego w słupki i paprykę pokrojoną w paski. Na wierzchu ułóż plastry polędwiczki i ćwiartki jajka. Wszystko posyp przyprawami i skrop oliwą.

 

Podziel się tym ze znajomymi!

Podobne wpisy

2 komentarze

    1. Wybredny, słusznie! Ja też lubię takie cieniutkie plasterki. Mają swój urok, można je malowniczo porozkładać. Następnym razem tak właśnie zrobię.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.