Sałatka Colesław

Ten przepis na stałe wszedł do naszego menu, bo sałatka Colesław jest niezastąpiona przy niektórych potrawach. Lubimy ją do gołąbków po cygańsku, kotletów mielonych i falafel. Jest delikatnie słodka i słona, zawiera odrobinę curry, które w połączeniu z jabłkiem i kapustą daje orzechowy posmak. Przepis znalazłam u Wedelki.

 

Sałatka Colesław

  • pół główki kapusty
  • 2 marchewki
  • jabłko
  • cebula

Sos:

  • sól, pieprz
  • cukier
  • 3 łyżki majonezu
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • ząbek czosnku
  • szczypta curry

[:Listonic]

Czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj składniki sosu. Kapustę i cebulę posiekaj drobno. Jabłka zetrzyj na dużych oczkach, marchew na małych. Wymieszaj warzywa z sosem.

Podziel się tym ze znajomymi!

Podobne wpisy

5 komentarzy

  1. Uwielbiam taką 🙂 grzebię sobie właśnie w poszukiwaniu surówki do pieczonej flądry, która już przygotowana ziołami czeka sobie w lodówce w folii. Najprostsze najlepsze – więc chyba właśnie Colesław 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.