Popcorn smakowy (z parmezanem lub cukrem trzcinowym)

Nie spodziewałam się, że popcorn, który już dawno mi się znudził, może być tak smaczny. Wystarczy coś do niego dorzucić…

Popcorn serowy

  • opakowanie popcornu
  • łyżka oleju
  • łyżka masła
  • 2-3 dkg startego parmezanu

[:Listonic]

Na patelnię lub do garnka z grubym dnem wlej olej i dodaj masło. Rozgrzej, dorzuć kukurydzę i przykryj. Trzymaj na średnim ogniu aż przestanie strzelać. Wyłącz ogień, przełóż popcorn do miski i jeszcze gorący wymieszaj z parmezanem.

Popcorn smakowy

Popcorn na słodko

  • opakowanie popcornu
  • łyżka oleju
  • łyżka masła
  • 3 łyżki cukru brązowego

[:Listonic]

Wykonaj jak popcorn serowy, a na końcu dodaj cukier zamiast sera.

Podziel się tym ze znajomymi!

Podobne wpisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.