Pasta z twarogu i jajka

Wracam pamięcią do dzieciństwa i czasów kiedy wędlina w domu była rzadkością. Tego typu pasty to kolejny dowód na to, że najprostsze rozwiązania są najlepsze. Tylko kilka prostych składników, a taki smaczny efekt.

Podobne przepisy: jajka faszerowane, pasta jajeczna z szynką i szczypiorkiem, pasta jajeczna z curry.

Pasta twarogowa z jajkiem

Pasta z twarogu i jajka

  • 50 g twarogu
  • jajko
  • dymka
  • łyżka śmietany
  • sól morska i pieprz świeżo mielony

[:Listonic]

Jajko ugotuj na twardo, obierz i pokrój w drobną kostkę. Dymkę posiekaj. Wszystkie składniki wymieszaj. Podawaj z pieczywem.

Pasta twarogowa z jajkiem 1Pasta twarogowa z jajkiem 0Pasta twarogowa z jajkiem 00

Podziel się tym ze znajomymi!

Podobne wpisy

17 komentarzy

    1. Racja! Też jadłam takie kanapki 🙂 A czasem z dobrą wiejską śmietaną i cukrem. W sklepie nie kupię śmietany, która by się do tego nadawała 🙁

    1. U nas bywały i z samego twarogu i z samych jajek i wszelkie kombinacje, włączając do tego rybę z puszki i pewnie jeszcze jakieś składniki, których w tej chwili nie pamiętam.

    1. Majanko, ja od czasu do czasu czuję nieodpartą chęć powrotu do smaków dzieciństwa 🙂

    1. Jolu, no właśnie, w tamtych czasach to się rozwijało kulinarną wyobraźnię opartą raptem na kilku składnikach 😉 Z sentymentem wspominam tamte smaki 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.