Pasta z tuńczyka i ogórka kiszonego

Dziś proponuję proste smaki, które większość z nas zna. Jedna z najprostszych i najszybszych do przygotowania past z tuńczyka z dodatkiem ogórka kiszonego. Od czasu do czasu mam chęć na tego typu dodatek do pieczywa i od razu przenoszę się myślami do domu rodzinnego. Przypominam sobie śniadania w małej, przytulnej kuchni. Najlepiej kiedy za oknem wiało i lało, a ja mogłam spokojnie poczekać w domu, przy sycącym śniadaniu z gorącą herbatą.

Pasta z tuńczyka i ogórka kiszonego

Pasta z tuńczyka i ogórka kiszonego

[porcja dla 2-3 osób]
  • puszka tuńczyka
  • 3 ogórki kiszone
  • mała cebula
  • 2-3 łyżki majonezu
  • pieprz świeżo mielony
  • opcjonalnie szczypta estragonu

[:Listonic]

Na talerz wyłóż tuńczyka odsączonego z płynu. Dodaj pokrojone w kostkę ogórki i cebulę. Na wierzchu ułóż kleksy majonezu, posyp przyprawami. Dla własnych potrzeb można pastę od razu wymieszać. Jeśli jednak ma być ładnie podana na stół, to proponuję podać składniki ułożone w warstwach, aby estetycznie się prezentowała.

Pasta z tuńczyka i ogórka kiszonego 0

Podziel się tym ze znajomymi!

Podobne wpisy

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.