Pasta jajeczna z curry

Bardzo lubię tą pastę. Ten przepis jest dowodem na to, że najlepsze bywa to, co najprostsze. Składników jest tak mało, że przyrządza się to danie błyskawicznie. Ja nie czuję potrzeby dodania tutaj czegokolwiek więcej.

Pasta jajeczna z curry

Pasta jajeczna z curry

  • 2-3 jajka
  • 25 g masła w temperaturze pokojowej
  • ew. 1-2 łyżki majonezu
  • curry w proszku
  • sól, pieprz

[:Listonic]

Jajka ugotuj na twardo (8 minut od zagotowania wody). Obierz, rozdrobnij widelcem. Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj. Jeśli masz w domu niejadka, to po posmarowaniu pieczywa pastą, pozwól mu wyciąć jakiś kształt foremką do ciastek 🙂

Konkurs z nagrodami na proste danie z jajek

Podziel się tym ze znajomymi!

Podobne wpisy

3 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.