Fasolka szparagowa

||

Jeszcze jeden przepis na danie warzywne. Prosty i tani. Pomysł przywieziony z Włoch.

Fasolka szparagowa

  • fasolka szparagowa
  • oliwa z oliwek (dobra, do sałatek)
  • sól (najlepiej morska)

[:Listonic]

Fasolkę ugotować. Polać oliwą, posolić. Podawać od razu lub schłodzić w lodówce i wyjąć, kiedy będzie potrzebna.

Uwaga: fasolkę o tej porze roku kupuję mrożoną. Najlepsza jest Bonduelle Fasolka szparagowa zielona cała. Chodzi o to, że cała, nie krojona, jest fasolką młodą, bez łyka.

Podziel się tym ze znajomymi!

Podobne wpisy

2 komentarze

  1. Uwielbiam fasolkę. Jeśli lubisz czosnek – to proszę wypróbuj dodać do gorącej (odcedzonej) fasolki odrobinę oliwy, wyciśniętego czosnku i szczyptę vegety. Pycha!

    1. Kasiabe, czyli czosnku już się nie gotuje? To może być ciekawe 🙂 Dzięki za pomysł!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.