Maślane bułeczki z kruszonką (+film z serii Bajeczne smaki)

Na wszelkie pikniki, na które przy ładnej pogodzie będziemy często wyjeżdżać, polecam Wam propozycję Ani: maślane bułeczki z kruszonką. Drożdżowe, mięciutkie, mocno maślane, ze słodką, chrupiącą kruszonką na wierzchu. Czuję, że będę je w tym sezonie piec dość często 🙂

Maślane bułeczki z kruszonką

fot. Ania

Podziel się tym ze znajomymi!

Podobne wpisy

10 komentarzy

  1. Wasze bułeczki prezentują się znakomicie, a dzięki filmikowi można zobaczyć jak łatwo się je przyrządza 🙂 Przekonałam się do nich w 100% i już nie długo wypróbuję ;D

    1. Majanko, dzieciaczki słodziaczki są rzeczywiście cudne, ale czasem skutecznie przeszkadzają w nagraniu filmu, o czym już niedługo można się będzie przekonać 😉

  2. smakowicie wyglądają, ja bym chętnie jeszcze wcisnęła tam rodzynki 😀 ostatnio zapomniałam dodać, że ja i Ania mamy takie same miksery 😉 w końcu się dowiedziałam do czego służą te spiralne końcówki 🙂

    1. Tanroth, a ja nie lubię rodzynek w wypiekach. A raczej do niedawna nie lubiłam, bo zaczynam odkrywać pojedyncze wypieki, w których rodzynki bardzo pasują 🙂 Ja też przy okazji tego wpisu dowiedziałam się do czego służą te końcówki. Tylko, że ja od bardzo dawna nie używam tego typu miksera.

  3. buleczki naprawde rewelacja !!! Dzisiaj zrobilam i wszystkim smakowaly, dzieciom do mleka a nam do kawki . Tak sie zastanawiam czy z jakim nadzieniem nie bylyby tez dobre i czy by wyszly hmn… moze kiedys 🙂 Dzieuje za swietny przepis i za pomocny filmik. Linka podaje dalej ,polecam !

    1. Apsik, gdyby dodać do nich owoce na przykład, to mogłyby nie wyrosnąć aż tak pięknie. Bo bez dodatków wychodzą takie bardzo delikatne i puszyste. Moim zdaniem najlepiej upiec bez nadzienia, a potem przekroić i posmarować masłem i domowym dżemem 🙂

  4. Olu i Aniu jesteście kochane dziś zrobiłam z moją 3 letnia córeczka bułeczki są przepyszne nigdy takich nie jadłam!!!:)) filmik
    super dzieciaczki są cudowne:):)pozdrawiam:)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.