Orzeźwiająca sałatka witaminowa z kiszonych buraków

Kiszone buraki mam dzięki Grażynie. Sałatka też była zainspirowana Jej przepisem. Moja sałatka omija dużym łukiem cebulę i paprykę, bo małej Łucji mogłyby się takie składniki nie spodobać. Jest orzeźwiająca i soczysta, a jednocześnie sycąca (za sprawą jajka).
Wpis bierze udział w akcjach: „Kuchnia Świąteczna i Noworoczna 2009” , „Karnawałowe przekąski” i „Potrawy zdrowe i dietetyczne”.




Orzeźwiająca sałatka witaminowa z kiszonych buraków

Wydrąż gniazdo nasienne z jabłka. Możesz je obrać jeśli chcesz. Wszystkie składniki pokrój w kostkę, dopraw i wymieszaj.


Podziel się tym ze znajomymi!

Podobne wpisy

3 komentarze

  1. sporządziłem sałatkę z buraków ukiszonych i mam świetny smaczek, dodałem nieco kapusty kiszonej, kwaśne jabłuszko, jogurt, kozieradkę, miód gryczany, oliwę, cebulkę, pieprz i sól himalajską, rewelacja, dzięki za podpowiedź, pozdrawiam

    1. Zdzisław, brzmi rewelacyjnie 🙂 Zdaje się, że lubisz kwaśne, bo prawie same kwaśne składniki wymieniłeś. No, chyba że miodem dobrze dosłodziłeś 🙂 Jestem ciekawa jak smakuje połączenie kiszonych buraków z kiszoną kapustą – nigdy takiego nie próbowałam.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.