Czekolada na gorąco – gęsta

|

Z powodu remanentu w komputerze, nie mam na razie programu do obróbki zdjęć. Zdecydowałam się jednak coś zamieścić, bo może ktoś już się stęsknił 😉

Dzisiaj pokażę Wam efekt moich dalszych poszukiwań idealnej czekolady na gorąco. Ta czekolada jest bardzo gęsta i intensywna. Fajna, ale za dużo nie da się jej wypić. Dlatego na drugi dzień z tego, co zostało, zrobiłam czekoladę lżejszą i nadal bardzo pyszną.

Jeśli szukasz czekolady lżejszej i aromatycznej, to zajrzyj do tego przepisu.

Czekolada na gorąco - gęsta

Czekolada na gorąco

  • tabliczka czekolady – ja użyłam gorzkiej
  • puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
  • mleko do rozrzedzenia – do wersji z drugiego dnia

[:Listonic]

Właściwie wszystko już jasne. Połam czekoladę na kostki, wrzuć do garnka z mlekiem skondensowanym, podgrzej na małym ogniu, pamiętając o mieszaniu. I już 🙂 Jeśli uznasz, że taka gęsta i intensywna czekolada to „za dużo szczęścia na raz”, dodaj zwykłego mleka.


Podziel się tym ze znajomymi!

Podobne wpisy

2 komentarze

    1. KucharekPucharek, he he, konsystencję ma zbliżoną, ale skład inny 😉 Ze względu na tą konsystencję proponuję też wersję z dodatkiem mleka. Jednak czasami trzeba się tak nasycić gęstą czekoladą 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.